Onze missie

Wij geloven in het belang van verhalen, dat levenslessen, kennis en ervaringen gedeeld worden. Wij weten hoe het voelt als je je eigen boek in handen hebt, als mensen zich geïnspireerd of geraakt voelen door jouw woorden. Dat gevoel gunnen we iedereen en daar helpen wij jou graag bij. 

Wij zijn er voor jou

De Boekenmasters is een samenwerking tussen experts op het gebied van boeken. Zij zijn de samenwerking aangegaan om jou te helpen van idee tot realisatie van jouw boek.

Helga de Boer

BESTING-coach

“Ik ben een maker met een scherp oog voor detail en haalbare doelen. Ik help je bij het stellen van een haalbaar doel en bij het vaststellen van de voorwaarden die jij daarbij nodig hebt. Dit doe ik aan de hand van de BESTING-methode. Alles wat je tijdens de masterclass leert en alle ideeën die je aangereikt worden, verwerk ik samen met jou in een haalbaar en overzichtelijk stappenplan zodat jij blijvend gemotiveerd op weg gaat. Wil je meer begeleiding? Ook na de start sta ik als coach je klaar om je blijvend te motiveren”

Trea ten Kate

Schrijver en verhalenverteller

“Ik ben een creatieve verhalenverteller met lef. De boeken die ik heb geschreven zijn de kersen op de taart van mijn werk als schrijver, communicatieadviseur en trainer. Ik doe niks liever dan vertellen over het vertellen van verhalen. Dat doe ik bijvoorbeeld in de workshop Storytelling, daarin neem ik mensen mee op reis langs de bouwstenen voor een écht verhaal met impact. Hiermee bouw je de basis van je boek en zet je een structuur neer waarbinnen jij jouw verhaal kan vertellen. Je ontdekt de tijdloze kunst van verhalen en de structuur van een krachtig verhaal. Je leert hoe je deze kennis toepast om je eigen verhaal te vertellen. Een verhaal dat deuren opent, jouw talenten in de schijnwerper zet en waarmee je een onvergetelijke indruk achterlaat.”

Cees Scholten

Uitgever en drukwerkmakelaar

“Ik word er heel gelukkig van om mensen te helpen. Hoe gaaf is het als er nog meer waardevolle boeken in de wereld komen. Daarom neem ik je tijdens onze ontmoeting graag mee in de wereld van het boekdrukken. Ik deel inzichten in de mogelijkheden en keuzes bij het drukken van je boek, van papierselectie tot binding en van oplage tot drukproces. De volgende stap is het promoten van je boek. Samen ontdekken we hoe je een effectieve PR-strategie kunt opzetten om jouw meesterwerk onder de aandacht te brengen van lezers, recensenten en boekhandelaren.”

Nadja Stegeman

grafisch ontwerper

“Als grafisch ontwerper heb ik ruim 10 jaar ervaring in het creëren van visuele uitingen. Van een logo tot een magazine of een complete merkidentiteit waarin ik het merk tot leven breng op een manier die opvalt en raakt. Ik heb meerdere boeken ontworpen, waaronder het boek van Helga en Trea. Ik neem je graag mee in mijn wereld. Een wereld van kleuren, vormen en lettertypes. Tijdens de masterclass vertel ik je over de praktische zaken van het ontwerpen van een boek, wanneer je de ontwerper inschakelt, wat de ontwerper van je wil weten en hoe je de juiste keuzes maakt.”

Wij zijn er voor

Zo doen wij dat

Goed voorbereid aan de slag met je persoonlijke stappenplan

Je voelt je gesteund en geholpen door de Boekenmasters, met elk een eigen expertise. We helpen je om elke stap op weg naar jouw boek zorgvuldig voor te bereiden. Het resultaat is een persoonlijk en haalbaar stappenplan. Deze voorbereiding bespaart je tijd en geld, maar vooral een hoop frustratie en onzekerheid. Met zelfvertrouwen weet je wat je op welk moment moet doen, zodat jouw boek er gewoon komt!

2023-02 Lancering Geluksboek-57 Groot
“We are, as a species, addicted to stories. Even when the body goes to sleep, the mind stays up all night, telling itself stories.”
Jonathan Gottschall
Schrijver en wetenschapper gespecialiseerd in literatuur en evolutie